Veilig skiën / boarden in Coronatijd

onze spelregels

Omdat we allemaal graag weer lekker willen skiën of snowboarden en dat ook zo veilig mogelijk willen laten verlopen hebben we onze 'spelregels' nog eens op een rijtje gezet.

 

kom alleen als je geen klachten hebt
draag binnen een mondkapje (behalve tijdens het skiën)
ontsmet je handen bij binnenkomst
houdt 1,5m afstand
desinfecteer materialen na gebruik
geen publiek bij lessen

Kom alleen als je geen klachten hebt

In deze tijd spreekt dit eigenlijk voor zich, toch wijzen we je hier graag nog eens op. Ben je verkouden, last van je keel, lichte verhoging? Bij 1 van deze klachten; bel ons en we verzetten je les. Je bent dan je les dus niet kwijt. Kom je zonder te melden niet naar de les, dan wordt deze wel doorberekend.

Draag binnen een mondkapje

Vanaf 1 december 2020 is het wettelijk verplicht om bij ons binnen een mondkapje te dragen voor iedereen van 13 jaar of ouder. Je draagt 'm van binnenkomst totdat je de baan op gaat. Dus ook naast de baan, tussen de lesrondes door, is het dragen van het mondkapje wettelijk verplicht. Deze wettelijke verplichting geldt in elk geval tot 1 maart 2021.

Ontsmet je handen

Bij binnenkomst staat er tegenover de balie een fles met ontsmettingsmiddel. Ontsmet hiermee je handen. Na gebruik van sanitair de handen goed wassen met water en zeep.

houdt 1,5 meter afstand

Probeer zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Op de baan is dit natuurlijk makkelijk; daar omheen iets uitdagender.

Loop alstublieft pas naar de baan toe als de banken vrij zijn. Ga bij de baan op de vrije plekken op de bank zitten. De banken zijn verdeeld in 2 plekken per bank, er kunnen dus 4 mensen per baan zitten. De laatste 2 wachten dus tot de eersten in dat uur op de baan staan voor ze naar de baan gaan.

Dit betekend dat je soms even een paar tellen moet wachten, neem de tijd en geef elkaar de ruimte. In onze nieuwe indeling hebben we marge ingebouwd rondom de lessen, gebruik deze marge door te wachten tot er ruimte is voor je naar een baan loopt.

Desinfecteer materialen na gebruik

Spoel je ski's / snowboard af na het skiën, geef elkaar ook daar de ruimte. Geef je ski's niet door aan mensen in het volgende uur, maar spoel ze eerst af. Heb je stokken of andere materialen gebruikt, gebruik de spray en doekjes bij de baan om deze te ontsmetten.

geen publiek bij lessen

Bij de ski- of snowboardlessen voor volwassenen is geen publiek toegestaan.
Bij ski- of snowboardlessen voor kinderen t/m 12 jaar (1 of meer) mag er maximaal 1 ouder aanwezig zijn.

We hebben zelfs een speciale cursus toegevoegd; de ski veilig en zeker cursus.
Hierin kun je, met je gezin, gezellig 5 lessen skiën (of boarden) met de zekerheid dat het door gaat.
Maar ook met de zekerheid dat er niemand anders op de baan bij komt. Bij ons geldt geen code oranje!